Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Jul. 2020

Spletni pogovor z izkušnjami transspolnih oseb

Pekarna Magdalenske mreže Maribor je v sodelovanju z MKC Maribor in programom Maribor skozi rožnata očala, ki z informacijami, literaturo, druženjem, nasveti in različnimi aktivnostmi pomaga mladim pri odkrivanju in sprejemanju svoje spolne identitete ali usmerjenosti, konec junija organizirala spletni pogovor z gostom iz nevladne organizacije za trans osebe Transvanilla iz Budimpešte. 

Dogodek je moderirala Maja Pan, feministična in lezbična aktivistka. Gost je opisal politično situacijo na Madžarskem v povezavi z izkušnjami transspolnih oseb. Osvetlile_i so  zaskrbljujočo politično situacijo na Madžarskem, ki vpliva na življanja transspolnih ljudi. Na univerzah so celo prepovedali progame vezane na spolno identiteto, kar kaže na to, kakšno naj bi bilo celostno dojemanje spolov in spolnih vlog v družbi. Po pogovoru je sledila projekcija filma I am They: A non-binary transgender love story, ki je celovečerni dokumentarec o nebinarni ljubezenski zgodbi, ki raziskuje pomembna vprašanja, povezana s trans osebami v Veliki Britaniji.

Aktivnosti Mavrični junij v Mariboru so se vrstile z namenom, da se v mesecu ponosa LGBTQAI+ skupnosti tudi v Mariboru predstavijo in ozavestijo teme in problematike s katerimi se srečujejo osebe skupnosti. Ekipa prostovoljk_cev je organizirala pester program, ki se je fizično ali na spletu odvijal tekom meseca.

Za več informacij klikni tukaj.

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

93018

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino