Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Nov. 2020

spletni večer STRE(a)MENJA #01: Evropa – med prvo LGBTIQ+ strategijo in vnetljivo realnostjo

Po objavi prve strategije EU za enakost skupnosti LGBTIQ+ vas Predstavništvo Evropske komisije in Pritličje vabita na spletni večer STRE(a)MENJA #01: Evropa – med prvo LGBTIQ+ strategijo in vnetljivo realnostjo. Kaj lahko boj LGBTIQ+ da Evropi in kaj Evropa LGBTIQ+ skupnosti? 

Na spletni razpravi bodo poizkušali odgovorit na naslednja vprašanja: Je strategija glede na okoliščine dovolj ambiciozna, kaj prinaša skupnosti v posameznih državah in kaj, če sploh, zahteva od nacionalnih oblasti? Na kakšen način lahko Evropa opolnomoči najbolj ranljive? Bi Evropa lahko črpala ideje za odpor proti naraščajoči nestrpnosti in sovraštvu iz dolgotrajnih, vztrajnih in heterogenih bojev LGBTIQ+ skupnosti? V kateri točki je boj za enakost skupnosti LGBTIQ+ v Sloveniji in kaj si skupnost pri nas lahko obeta od strategije?

V pogovoru bodo sodelovali:

  • Miha Lobnik, Zagovornik načela enakosti,
  • Simona Muršec, društvo Parada ponosa,
  • Linn Julian Koletnik, Zavod Transakcija,
  • Barbara Rajgelj, FDV UL in Pritličje
  • Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji

Spletnemu pogovoru bo sledil DJ-act v živo, z vami bosta DUF [Designated Ugly Friend / Dead Underground Future] in vizualna umetnica Liara T'soni.

Več o EU in LGBTIQ+ lahko preberete na naslednjih povezavah:

Vir: Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

98835

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino