Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Jul. 2020

Spodbujanje mladih k eko razmišljanju

Skupina študentov mariborske Fakultete za strojništvo je pod okriljem Univerze v Mariboru in Centra eksperimentov Maribor v okviru projekta Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK) pod mentorstvom Andreje Rudolf, Tanje Jakopič Rojec in Andreja Cuparja raziskovala, kako skozi inovativne pristope spodbujati tako mlade, kot tudi starejše k eko-ozaveščenem razmišljanju.

Pregledali so veliko aspektov in pripravili več različnih delavnic, s katerimi bodo lahko predstavili aktualno tematiko učencem in dijakom ter jih tako bolje približali eko razmišljanje. Skozi različne delavnice bodo predstavili tekstilne materiale in njihovo nego, kako nastane oblačilo ter vlakna različnih izvorov – od poliestra do bombaža in volne – ter kako lahko odpadni tekstil ponovno uporabimo. Druge delavnice obsegajo ponovno uporabo odpadnega papirja in plastike, kjer sistematsko pregledajo potek celotenega postopeka od zavržene odpadne embalaže do novega produkta.

Na razstravi z naslovom "Stari materiali v novi podobi", ki so jo otvorili konec junija v prostorih Centra eksperimentov Maribor je na ogled plod večmesečnega dela študentov. Poleg predstavitve samega projekta in delavnic pa je možno videti tudi praktične primere izdelkov, ki jih lahko ustvarimo iz odpadne embalaže z minimalnimi sredstvi kar sami doma.

Razstava je odprta za javnost. Zaradi smernic v času koronavirusa, obiskovalce prosijo, da se predhodno telefonsko ali preko elektronske pošte najavijo. Za več info klikni tukaj.

Vir in foto: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

58017

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino