Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Dec. 2019

Srečanje protovoljcev ESE

Pretekli teden je Javni zavod Sotočje Medvode v mladinskem centru Klub Jedro Medvode organiziral Srečanje prostovoljcev ESE. Gre za evropske prostovoljce, ki se trenutno znotraj različnih slovenskih organizacij udeležujejo projektov Evropske Solidarnostne Enote (ESE). ESE je namenjen mladim od 18. do vključno 30. leta in jim omogoča neformalno izobraževanje znotraj mednarodnega prostovoljskega projekta.

Srečanja se je udeležilo 50 evropskih prostovoljcev iz 15 različnih držav, ki se v sklopu projektov ESE izobražujejo v 17 slovenskih organizacijah. Mlade prostovoljce, ki so se udeležili srečanja gostijo organizacije:

Javni zavod Sotočje Medvode, Cirius - Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje, Društvo za kulturo inkluzije, BLOK Familija - Mladinski dnevni center, Mladinski center Kotlovnica Kamnik, Luksuz Produkcija, Mladinski center Litija, Mladinski center Krško, Mladinski center Zagorje ob Savi, Socialna akademija, VDC Tončke Hočevar, Zavod ARS Viva, Zavod Bob, Zavod Nefiks, Zavod O ter Zavod Voluntariat.

Na dogodku so prostovoljci predstavili svoje ESE projekte in lokalno mladino informirali o svojih izkušnjah. S sodelovanjem na ESE projektu namreč prostovoljci spoznavajo druge kulture in so vključeni v proces globalnega učenja, kar pa nedvomno vpliva na njihovo zmanjševanje predsodkov ter na osebnostno rast. Z delovnimi izkušnjami, ki jih prostovoljci pridobijo v takšnem projektu, si zvišujejo svoje zaposlitvene možnosti, kar je tudi eden od glavnih ciljev programa.

Vir in foto: Javni zavod Sotočje Medvode

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

39803

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino