Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Apr. 2020

Stari materiali v novi podobi

Interdisciplinarna skupina skupina študentov mariborske univerze v sodelovanju z Evropskim kulturnim in tehnološkim centrom Maribor v okviru projekta Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK), z naslovom Stari materiali v novi podobi, kljub omejitvam v času epidemije korona virusa aktivno dela in raziskuje zanimivo in aktualno področje problematike kopičenja odpadkov, neodgovornega odnosa posameznikov do okolja in pravilni potrošniški miselnosti. Hkrati raziskujejo tekstilne materiale in njihovo nego ter preučujejo možnosti nege tekstila na okolju prijazen način in možnosti ponovne uporabe odpadne embalaže in prednosti biorazgradljivih materialov.

Preko video povezav in spletnih orodij Teams se redno sestajajo in izmenjujejo svoje ugotovitve, saj prihajajo iz različnih slovenskih krajev. Predanost študentov projektu in njihova strokovna znanja bodo dala, ob podpori mentorjev, nedvomno odlične rezultate, ki bodo v obliki delavnic predstavljeni ciljnim skupinam srednješolcev  in osnovnošolcev.

Spremljate jih lahko na Facebook strani Stari materiali v novi podobi.

Vir in foto: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

95347

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino