Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Dec. 2021

Stična mladih - priznanje mladinskega sektorja

7. decembra je potekal nacionalni posvet mladinskega sektorja, v sklopu katerega je potekala tudi podelitev državnih priznanj v mladinskem sektorju za leto 2021, ki jih je podelila ministrica za izobraževanje, znanost in šport. Gre za državna priznanja za dosežke in prispevek v mladinskem sektorju ter razvoju v družbi. 

Priznanje za izredno uspešen, odmeven in koristnen projekt mladinskega sektorja je prejel projekt Stična mladih

Projekt Stična mladih je enodnevni festival, ki slovenskim mladim skozi različne aktivnosti ponuja versko izkušnjo ali pa le prostor za participacijo in mreženje. Poteka vsako leto tretjo soboto v septembru pri cistercijanskem samostanu Stična na Dolenjskem in je po kraju dobila tudi ime.

Poslanstvo Stične mladih je »prebujati mlade, da vstanejo in hodijo za Kristusom«. Stična mladih je izkušnja skupnosti, v kateri je prav vsak udeleženec nepogrešljiv in ni usmerjena le v verske aktivnosti, ampak v druženje in utrjevanje skupnosti mladih.

Stično mladih ustvarjajo mladi. Pri projektu sodelujejo drzni ustvarjalci, ki z mladimi delijo svoje izkušnje in veselje do dela z mladimi. To daje celotnemu dogodku poseben pečat, hkrati pa vsem ustvarjalcem omogoča bogato izkušnjo učenja in skupnega ustvarjanja ter odkrivanja osebnih talentov.

“Pod okriljem Katoliške mladine pri organizaciji Stične mladih vsako leto sodeluje več kot 200 prostovoljcev, ki skozi leto zavzeto in premišljeno snujemo dogodek. Ustvarjalci Stične mladih prihajamo iz vseh koncev Slovenije in smo različnih starosti, vsak pa prispeva svoje talente in spretnosti z namenom, da oblikujemo srečanje, ki bo odgovorilo na aktualne potrebe, težave in hrepenenja mladih,” komentirajo svojo raznoliko organizacijsko sestavo.

Ob podelitvi državnih priznanj je ministrica čestitala vsem prejemnikom in izpostavila pomembnost mladinskega dela. "Priznanja so dokaz, kako živahno je delo v mladinskem sektorju in da je to več kot participacija, je odraz socialnega vključevanja in odraz veličine, ki jo izraza mladinsko delo do družbe.”

Vir: uredništvo

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63208

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino