Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Mar. 2019

Štipendijski program Zavezništva civilizacij Združenih narodov

Zavezništvo civilizacij Združenih narodov (UNAOC) razpisuje program štipendij za leto 2019.

Razpis je namenjen udeležencem, starim od 25 do 35 let z Bližnjega vzhoda, Severne Afrike, Evrope in Severne Amerike, ki imajo interes za medkulturne izmenjave. Tema letošnjih štipendij je "Vloga žensk pri vzpostavljanju miru in preprečevanju konfliktov".

Kandidati morajo biti sposobni predstaviti tudi strokovne dosežke na teh področjih in sicer s svojo udeležbo v politiki, civilni družbi, medijih, organizacijah lokalnih skupnosti, verskih združenjih, pobudah na lokalni ravni, akademskih krogih, raziskovalnih centrih, umetnosti, in vseh drugih področij, ki so pomembna za cilje programa štipendij.

Cilj programa je izzvati kulturne stereotipe in razviti medkulturna partnerstva med ljudmi iz različnih veroizpovedi in kultur. V dveh tednih bodo štipendisti obiskali regijo iz katere prihajajo drugi udeleženci programa in sodelovali z lokalnimi akterji in partnerji.

Rok za prijavo je 10. marec 2019, prijavite se lahko tukaj.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: UNAOC Fellowship

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

43843

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino