Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Feb. 2021

Študent medicine o debelosti pri otrocih in mladostnikih

Tudi v letošnjem letu v Centru eksperimentov Maribor nadaljujejo z ozaveščanjem mladih o prekomerni telesni teži mladostnikov.
Tako so v mesecu januarju v Centru eksperimentov opravili intervju z njihovim mladim prostovoljcem Gregorjem, študentom medicine.
Zanimalo jih je, kako študenti medicine, bodoči mladi zdravniki gledajo na nadvse aktualno problematiko debelosti pri otrocih in mladostnikih. V intervjuju se dotakne večplastnosti problema in nekaterih vzrokov za pojav debelosti pri mladih ter s kakšnimi problemi pri vključevanju v družbo se srečujejo. Besedea pa je tekla tudi o športnih aktivnostih in kakšni so njegovi predlogi za izboljšanje situacije.
Celoten intervju si lahko preberete na tej povezav
Vir: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

71520

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino