Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 May 2021

Študentska krvodajalska akcija »ČASTIM 1/2 LITRA!« je zaključena!

Zaključila se je tradicionalna spomladanska študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!«. V mesecu aprilu so študentje po vsej Sloveniji častili pol litra in pripomogli k povečanju zalog krvi.

Tradicionalna spomladanska študentska krvodajalska akcija »Častim pol litra!« se je tudi letos izvajala v mesecu aprilu in sicer v soorganizaciji Študentske organizacije Slovenije, Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, Študentske organizacije Univerze v Mariboru, Študentske organizacije Univerze na Primorskem in Zveze ŠKIS, pod okriljem slednje so v projekt vključeni tudi lokalni študentski klubi.

Glavni teden dogajanja je bil med 5. in 9. aprilom, ko so se odvzemi krvi odvijali tudi v Ljubljani, sicer pa so se odvzemi zvrstili čez cel april po vsej Sloveniji. Na študentske klube, ki so svoje člane spodbujali h krvodajalstvu so zelo ponosni.

Klubi, ki so v akciji sodelovali pa so: Študentski klub Sevnica, Klub študentov Ilirska Bistrica, Klub tolminskih študentov, Klub študentov Dravinjske doline, Klub študentov občin Postojna in Pivka, Klub radovljiških študentov, Klub posavskih študentov, Študentski klub GROŠ, Društvo novomeških študentov, Klub jeseniških študentov, Klub B - Klub trboveljskih študentov, Laški akademski klub, Klub študentov Selške doline, Klub ptujskih študentov, Klub ajdovskih študentov in dijakov, Ribniški študentski klub, Študentski klub Slovenskih goric, Študentski klub Žalec, Klub goriških študentov in Študentski klub Kamnik.

Darovanje krvi ni samo ena najlepših oblik medčloveške pomoči ampak tudi priložnost neprecenljive življenjske izkušnje! V današnjem času ljudje prepogosto pozabljamo na stvari, ki nas naredijo to, kar smo. Ljudje. Sploh v tem času se moramo spomniti naše bistvene človeške dolžnosti in vrednote – pomoči sočloveku. Kako malo je potrebno za to, da nekomu ne le polepšamo življenje, temveč ga včasih lahko celo rešimo! Zato hvala vsem študentom in ostalim krvodajalcem, ki so to pomlad častili pol litra! Študentski klubi, ki so sodelovali v akciji so po zaslugi naših sponzorjev DM in Sensilab prejeli čudovite praktične nagrade, ki so razveselile njihove člane ob darovanju krvi. Vsem sodelujočim študentom in sponzorjem se še enkrat lepo zahvaljujemo.

Projekt je delno sofinanciran s strani Urada republike Slovenije za mladino in Mestne občine Ljubljana.

Vir: Zveza ŠKIS

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

93516

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino