Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Oct. 2021

Študentski klubi in akcija Manj svečk za manj grobov

Ljubljana, 28. 10. 2021 – Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) bo s svojimi študentskimi klubi tudi letos del ekološko-humanitarne akcije Manj svečk za manj grobov. Akcija bo potekala na pokopališčih v več krajih po Sloveniji.

Manj svečk za manj grobov je že tradicionalni projekt Fundacije Svečka. Svojo akcijo so prvič izvedli leta 2009 v občini Zagorje ob Savi - od takrat pa se je akcija močno razširila in postala kar vseslovenska. Prostovoljne prispevke zbirajo mladi iz različnih društev, pred pokopališči 31. oktobra in 1. novembra. Za darovani prispevek, lahko vsak prejme zastavice sočutja oziroma drugo ekološko alternativo svečam. Namen je preusmeriti sredstva, ter namesto kupovanja gor sveč in cvetja, pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. Organizatorji akcije o akciji pravijo tako: Pomagajmo tistim, ki še živijo, če nismo mogli vsem, ki se jih te dni spominjamo.

Letos bo akcija potekala v fizični in virtualni obliki. Prostovoljci bodo ob dnevu spomina na mrtve prisotni na pokopališčih, kjer bodo lahko obiskovalci namenili prostovoljni prispevek v spomin na pokojne. V zameno za prispevek pa bo donator prejel ekološko zastavico, s katero izrazi podporo projektu in jo lahko položi na grob. Poleg klasične izvedbe, pa bo možno donacije oddati tudi v virtualni obliki, preko promocijskih objav na družbenih omrežjih ali preko SMS sporočil s ključno besedo SVECKA ali SVECKA5 na 1919 in s tem prispevajo 1 € oziroma 5 . Zbrana sredstva bodo tudi letos namenjena za medicinske pripomočke in zdravljenje bolnih in življenjsko ogroženih.

V negotovih časih, v katerih smo se trenutno znašli, je še posebej pomembno, da smo solidarni drug z drugim in stopimo skupaj. Zato smo zelo ponosni na vse študentske klube, ki sodelujejo pri projektu in bodo akcijo letos prenesli tudi v svoja lokalna okolja, ter tako razširili to pomembno sporočilo tudi med mladimi. Klubi, ki letos sodelujejo pri akciji so: Klub ptujskih študentov, Študentsko-mladinski klub Klinka, Študentski klub Žalec, Študentski klub Sevnica, Klub jeseniških študentov, Notranjski študentski klub in Študentski klub GROŠ.

Več si lahko preberete na spletni strani akcije Manj svečk za manj grobov.

Vir: Zveza ŠKIS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

10977

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino