Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Oct. 2021

ŠTUDENTSKI TABOR

Kot že zadnjih nekaj let, so se tudi letos študentje od 18. do 24. septembra zbrali na študentskem planinskem taboru v Bavšici.

Tokrat smo ga začeli v Tolminu in tako da že pred prihodom v hišo osvojili prvi vrh Kobilja Glava (1475 m). Vreme jim je služilo skoraj ves teden, zato so v tem času lahko opravili veliko pohodov. Osvojili so Svinjak (1653 m), Bavški Grintavec (2347 m), Mangart (2679 m). Slednjega so nekateri osvojili skupaj s ferato Via Italiana. Nekaj mladih se je odločilo še za turo na Plešivec (2184 m), medtem ko se je večina raje odpravila v plezališče v Trento, kjer jim prav tako ni bilo dolgčas.

Uživali so tudi v času, ko se niso nahajali v objemu gorskih vrhov. Odkrivali so bližnje lepote doline Soče, se odpravili na kavo v Bovec, večere pa preživljali od dobri glasbi, kartah in brezskrbnem druženju.

Pravijo, da so zadnji teden študentskih počitnic preživeli na najlepši možen način.

Vabljeni k ogledu fotografskih utrinkov s tabora. 

Vir: Mladinska komisija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

21605

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino