Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Apr. 2019

Svet ima Masterchef, slovenski skavti pa Mnogolončnico

Mnogolončnica je skavtsko tekmovanje v kuhanju. Poleg enolončnice so skavti morali letos pripraviti tudi sladico in po želji predjed, namesto krožnika pa so morali uporabiti domišljijo in naravne materiale.

Tekmovanje poteka že od leta 2015 in z vsakim letom se število udeležencev povečuje. Prijavijo se lahko skavtinje in skavti iz cele Slovenije s svojo 4-6 člansko ekipo in tokrat so prišli kar iz 12 različnih skavtskih stegov (lokalnih enot).

Mnogolončnica je dvodnevni dogodek, na katerem ponavadi prvi dan preko igre, izzivov oziroma tekmovanja poteka boj za sestavine, ki jih potem naslednji dan tekmovalci lahko uporabijo za kuhanje. Letos je bila še posebno zdravo obarvana, saj je bila izvedena s podporo projekta Izzivaj-uživaj, ki je zagotovil strokovno pomoč.

Vsako leto se skavti trudijo čim več zelenjave in sadja pridobiti od okoliških kmetij, kruh za zajtrk ponavadi spečejo sami. Letošnja zmagovalna lovorika je pripadla skupini iz stega (lokalne enote) Domžale 1. Vse jedi so izgledale odlično, okusi so bili nepozabni.

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

21705

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino