Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 May 2021

Taja Božič je snemala videospot v Centru eksperimentov Maribor

V soboto, 8. maja 2021 so uspešno zaključili projekt, v katerem je Center eksperimentov Maribor sodeloval z mlado pevko Tajo Božič, ki se predstavlja pod imenom TAJA. Taja je samozaposlena v kulturi, kantavtorica, pevka in instrumentalistka. Kot klaviaturistka je stalno dejavna pri različnih zasedbah, že večkrat je igrala na različnih festivalih in prireditvah, kot sta Festival Lent, festival Arsana In Anin Festival. Z Jazzladies so nastopile tudi v polfinalni oddaji Slovenija ima talent.

Pri projektu v Centru eksperimentov Maribor jo je spremljala ekipa treh prijateljev 3FPS, ki skupaj ustvarjajo na področju video produkcije in grafičnega oblikovanja. 3FPS (3 frames per second / 3 friends per squad) sestavljajo Atena Bošnjak, Filip Milošeski in Hristina Trajkoska. Vsi trije obiskujejo program Medijske komunikacije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru in skupaj ustvarjajo sveže vsebine za trg. Zraven video produkcije in grafičnega oblikovanja ustvarjajo tudi na področju marketinga, 3D modeliranja, fotografije in PR-ja.

Idejno je pri scenariju tokrat sodeloval tudi Rene Maurin, priznan slovenski režiser; prav tako pa tudi Evropski kulturni in tehnološki center - Center eksperimentov Maribor s svojo strokovno podporo, načrtovanimi kemijskimi poskusi, pomočjo pri samostojni izvedbi le - teh ter snemanjem v naših prostorih mladinskega centra.

Veselijo se izida Tajine skladbe 2. 6. 2021.

Več lahko preberete tukaj.

Vir: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

85611

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino