Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Oct. 2019

Teci za zero waste

V septembru so v Centru za mlade Domžale gostili mladinsko izmenjavo Teci za zero waste. Mladi med 18 in 28 leti iz Francije, Grčije, Španije in Slovenije so s skupnimi močmi pripravili mladinsko izmenjavo, na kateri so želeli mlade ozavestiti o problematiki prevelikega potrošništva in onesnaževanja ter škodljivimi vplivi na okolje.

V okviru izmenjave so si ogledali Center za ravnanje z odpadki Dob in edino zero waste trgovino v Sloveniji – Rifuzl. Udeleženci iz tujine so zaupali, da v njihovih državah, kljub temu, da so precej večje od Slovenije, poznajo zelo malo primerov tovrstnih trgovin.

Večino obrokov so si mladi pripravili sami in se ob tem trudili proizvesti čim manj odpadkov – tako embalaže kot tudi odpadne hrane. Ugotovili so, da lahko na tem področju še veliko naredijo, saj je bilo odpadkov ob koncu izmenjave več kot so pričakovali, obenem pa so postali bolj pozorni na nakup izdelkov v stekleni ali papirnati embalaži, namesto v plastični.

Vsak dan so potekale tudi športne aktivnosti, s katerimi so mladi skrbeli za bolj zdrav način življenja, na koncu pa so pripravili športni dogodek v obliki štafete in k sodelovanju povabili lokalna društva in organizacije. Na štafeti so se udeležencem izmenjave pridružili še Mladinski svet Domžale, Študentska organizacija Domžale, Atletski klub Domžale, Društvo mladih Jarše in zaposleni Centra za mlade Domžale. Vsem prisotnim so pred pričetkom tekmovanja predstavili program Erasmus+, katerega del je bila tudi mladinska izmenjava.

Vir in foto: Center za mlade Domžale  

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36722

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino