Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Aug. 2021

Tehnološki park Ljubljana razvija pomembne vsebine pri predsedovanju Slovenije Svetu EU

Slovenija je prevzela vlogo predsedovanja Svetu EU po trinajstih letih in predseduje pod sloganom "Skupaj. Odporna. Evropa." Predsedovanje je posvečeno okrevanju evropskega gospodarstva, ki bo temeljilo na zelenem prehodu in digitalni preobrazbi ter upoštevanju demografskih izzivov. V Tehnološkem parku Ljubljana, kot vodilnem partnerju za podporo tehnoloških zgodb pri rasti in razvoju, aktivno sodelujemo pri različnih projektih in dogodkih, ki se odvijajo v sklopu predsedovanja.

Poudarki slovenskega predsedovanja so na različnih vidikih digitalizacije, vlogi znanosti, doseganju digitalne suverenosti, podpiranju malih in srednjih (MSP) ter zagonskih podjetij, krepitvi učinkovitega odzivanja EU na zdravstvene grožnje in še in še. 

Virtualno razstavišče

Skupaj s podjetjem tech skupnosti Multiversum Tehnološki park Ljubljana pripravlja virtualno razstavišče Tehnologija za ljudi, kjer bodo na ogled primeri digitalizacije, digitalne preobrazbe, umetne inteligence, robotike, družbe 5.0, inovativne tehnologije, inovacije, pametna mesta ... Eden od ključnih projektov, 3D - virtualno razstavišče, virtualni dvojček Digitalnega središča Slovenije, osrednji gospodarski paviljon slovenskega predsedovanja Svetu EU, ki podjetjem omogoča predstavitev inovativnih in tehnološko naprednih rešitev, produktov in/ali storitev, poleg razstavnega dela, obiskovalcem ponuja tudi predavanja, izobraževanja, konference, delavnice, hackathone, poslovna srečanja, mreženja in gostovanja. V času predsedovanja bodo na ogled primeri digitalizacije, digitalne preobrazbe, umetne inteligence, robotike, družbe 5.0, inovativne tehnologije, inovacije, pametna mesta ... Virtualno razstavišče si lahko ogledate na sledeči povezavi do 31. decembra 2021.

Napovednik dogodkov

V okviru predsedovanja v digitalnem središču v ljubljanskem BTC organizirajo kar nekaj dogodkov in konferenc ter napovedujejo:

  • in 26. avgusta 2021 FUTOURISM5.0, Mednarodno konferenco s področja pametnega in trajnostnega turizma, družbe 5.0 ter tehnologij prihodnosti. Vabljeni, da se pridružite!
  • Med 20. in 24. septembrom skupaj s partnerji organizirajo Blockchain week. Posvetili se bodo naprednim tehnologijam veriženja blokov in umetne inteligence, ki nam utirajo pot do bolj konkurenčnega gospodarstva, boljših delovnih mest in kvalitetnejšega življenja.
  • Med 30. avgustom in 4. septembrom 2021 potekajo Dnevi eZdravja, ki bodo v Digitalnem središču Slovenije skozi niz dogodkov nagovorili predvsem tematiki podatkovnih prostorov in digitalne preobrazbe zdravstva, pod organizacijo naše skupnosti Healthday.si.
  • 9. in 28. 9. 2021 bodo potekali DIGI-SI dnevi, kjer se bodo predstavila številna slovenska Digitalna inovacijska središča (DIH) s področja naprednih tehnologij, agronomije, zdravja ipd. DIH HealthDay.si bo na dogodku zastopal področje zdravja, pripravil okroglo mizo in spremljajoča predavanja s predstavitvijo dobrih praks sodelovanja z MSP.

Vabljeni k sodelovanju. Obiščite jih – virtualno ali v živo!

Vir: Tehnološki park Ljubljana

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14389

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino