Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Aug. 2021

Tehnološki park Ljubljana sodeluje pri organizaciji dogodka Dnevi eZdravja

V Tehnološkem parku Ljubljana, kot vodilnem partnerju za podporo tehnoloških zgodb pri rasti in razvoju, z njihovo skupnostjo HealthDay.si, aktivno sodelujejo pri organizaciji dogodka Dnevi eZdravja, ki se ta teden odvijajo v sklopu predsedovanja. 

Med 30. avgustom in 4. septembrom 2021 potekajo Dnevi eZdravja, ki bodo v Digitalnem središču Slovenije skozi niz dogodkov nagovorili predvsem tematiki podatkovnih prostorov in digitalne preobrazbe zdravstva.  Poudarek bo na evropskem zdravstvenem prostoru ter izmenjavah izkušenj in dobrih praks med Slovenijo in državami, ki so vodilne na nekaterih področjih digitalizacije zdravstva.  

Vzpostavitev evropskega podatkovnega prostora je ena od prednostnih nalog Komisije v obdobju 2019–2025, tudi na področju zdravstvenega sektorja. Skupni evropski prostor zdravstvenih podatkov bo spodbujal boljšo izmenjavo in dostop do različnih vrst zdravstvenih podatkov, in sicer ne zgolj s podporo zagotavljanju zdravstvenega varstva, temveč tudi za zdravstvene raziskave in oblikovanje zdravstvene politike (t. i. sekundarna uporaba podatkov). 

Predstavniki Portugalske, Nemčije in Slovenije del "trojke predsedovanja EU", bodo predstavili svoje izkušnje in prednostne naloge predsedovanja ter primere dobre prakse. Gostje s Finske bodo razložili, zakaj so vodilni pri sekundarni uporabi podatkov in kako spodbujajo zdravstvene delavce pri kakovostnem zbiranju podatkov. Izrael bo predstavil izvajanje nacionalne strategije digitalnega zdravja in delil svoje pridobljene izkušnje. Gostje iz Španije bodo predstavili svoje načrte za ustvarjanje regionalnega ekosistema IT rešitev v Kataloniji in enotnega zdravstvenega kartona. Razprava o vlogi digitalne pismenosti v zdravstvu kot pomembni kompetenci zdravstvenih delavcev in pacientov bo zaključila dneve e-zdravja.

Celoten program najdete tukaj.

Vabijo vas, da se jim pridružite virtualno ali v živo!

Vir: Tehnološki park Ljubljana

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

93770

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino