Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Jun. 2019

Tradicionalni sedemnajsti Festival Rdeči revirji

Letos je potekal že 17. mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti Rdeči revirji. Gre za festival različnih umetniških žanrov in oblik, pestrosti in neposrednosti, ki prinašajo oživitev dogajanja na zasavskih ulicah ter skrbijo za približanje kulturnih vsebin najširšemu krogu ljudi. Festival tradicionalno gostijo tri zasavska mesta, in sicer v Hrastnik, Trbovlje in Zagorje. Dogajanje v parku Parku Dr. Janeza Drnovška je bilo pestro in po ocenah organizatorjev je bil tudi letos festival izredno obiskan.

V Zagorju so Revirje otvorili v četrtek, 23. maja s plesno–gledališko predstavo Črni petek in impresivnim delo umetnika Benjamina Krežeta, ki mikro skulpture izdeluje iz konic svinčnikov. Svoja vrata je odprla Živa knjižnica Zasavje, kjer za branje ne potrebujete očal. Vzporedno je pod vodstvom Iztoka Pikla potekala delavnica izdelave stop-motion videa z uporabo lego kock. Teater Cizamo je s predstavo Glumači pričaral srednjeveško vzdušje in obiskovalce navdušil z bruhanjem ognja. Obiskovalci so lahko pogledali skozi virtualna očala in se z virtualnim muzejem rudarstva 4. dritl podali v zasavsko podzemlje. Domači gledališčniki iz Kulturnega društva Podkum so pripravili skeče in igre za najmlajše, Stereobabe pa so skupaj z občinstvom izzivale trdožive in presežene podobe ženskosti. Petkov večer so zaključili z Jam Session, improvizirano glasbo, ki so jo ustvarjali obiskovalci. Za mlajše obiskovalce sta potekali dve delavnici. Na eni so ustvarjali skupno sliko velikanko, na drugi pa raziskovali različne kemične procese in ustvarjali zanimive ter zabavne eksperimente.

V Zagorje je z resničnim čolnom zašla posadka Tretja roka in vzbudila upanje na boljši jutri. Skupaj s Francijem Krevhom so uživali v ustvarjanju ritma na tolkalih ter se nasmejali stand-up nastopu gledališčnikov iz Mladinskega gledališča Svoboda Trbovlje. Zavod Bufeto je pripravil žonglerski koncert in pokazali kako se žonglira glasbo. Eric Adonbile, akrobat ganske akrobatske šole, je virtuozno vrtel pisane aluminijaste lavorje, ki so v Gani sicer v vsakdanji rabi za nošenje vode. Zagorje sta obiskala tudi gusar in gusarka iz Kud Ljud ter pripravila igrivo predstavo, polno večplastnega humorja, zanimivo tudi za odraslo publiko. Sobotni večer so zaključili z BrenkFestom, kjer smo prisluhnili zvokom doma narejenih kitar, izdelanih iz različnih škatel – npr. škatle za cigare.

Soorganizatorji in partnerji festivala so VITKAR zavod, KRC Hrastnik, Mladinski center Hrastnik, Mladinski center Trbovlje in Delavski dom Zagorje. Mladinski center Zagorje se zahvaljuje vsem sodelujočim, obiskovalcem in nastopajočim za soustvarjanje še enega uspešnega kulturno-umetniškega festivala!

Vir in foto: Mladinski center Zagorje ob Savi

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63885

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino