Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Oct. 2021

Trajnost po tvojem receptu

Trajnost po tvojem receptu je kampanja, ki poteka med 4. 9. in 27. 11. 2021. V tem času se odvijajo različne aktivnosti za mlade na temo etične potrošnje in hrane. Kampanjo je zasnovala skupina študentk s FDV v sodelovanju s Focusom.

S sloganom “Trajnost po tvojem receptu” želijo mladim sporočiti, da ne obstaja le ena pot do trajnostnega življenja. Vsak se lahko prehranjuje etično na način, ki je prilagojen individualnem udobju in obenem v okviru finančnih zmožnosti ter potrošniških navad.  Spodbuditi želijo kreativno, alternativno in personalizirano spreminjanje navad v smeri etičnega prehranjevanja in s tem povezati vrednote s praktičnimi aktivnostmi v vsakdanjem življenju. 

Mlade bodo seznanili z različnimi ponudniki lokalnih in ekoloških izdelkov, etičnimi alternativami in jih spodbujali k bolj odgovornemu ravnanju do okolja, ob spoštovanju človekovega dostojanstva vseh v dobavni verigi s hrano. 

Kreativni izziv oziroma natečaj bo mlade spodbudil, da pokažejo, s kakšnimi praksami in koraki na edinstven način pristopajo k etičnemu in trajnostnemu prehranjevanju. Za najbolj kreativni izdelek pa bo zmagovalec/zmagovalka prejel/a novo kolo Pony znamke Rog.

Prijavi se na povezavi.

Potek kampanje lahko spremljate na Instagram in Facebook profilih @futrjzajutr, kjer bodo predstavljene še preostale aktivnosti.

Kampanja poteka pod okriljem evropskega projekta #Our Food. Our future, katerega glavni namen je povečati zavezanost mladih v Evropski uniji vrednotam človekovih pravic in solidarnosti, kako se spoprijeti s svetovnimi migracijami, podnebnimi spremembami in trajnostnim prehranskim sistemom. 

Splošni pogoji natečaja Trajnost po tvojem receptu

Vir: Focus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

65235

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino