Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Aug. 2022

Trije broni za slovenske dijake na mednarodni lingvistični olimpijadi

Z zaključno slovesnostjo in podelitvijo odličij se je v petek, 29. julija, končala letošnja 19. Mednarodna lingvistična olimpijada. Olimpijada je med 24. in 30. julijem potekala na otoku Man, ki neposredno spada pod britansko krono, vendar ni del Združenega kraljestva. Štiričlanska ekipa slovenskih dijakov je na olimpijadi osvojila tri bronasta odličja.

Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) so v konkurenci 52 ekip sestavljenih iz več kot 200 tekmovalcev iz 38 držav Slovenijo zastopale dijakinje Vita Korošin in Katja Andolšek (obe Gimnazija Bežigrad) ter Alja Šlenc (Gimnazija Kranj) in dijak Rok Tadej Brunšek (Šolski center Velenje, Gimnazija). Vita, Katja in Rok so si s svojim znanjem priborili bronasta odličja. Tekmovanje je najprej potekalo individualno, kjer so tekmovalci šest ur reševali lingvistične naloge. En dan pa je bil rezerviran tudi za ekipno tekmo, kjer so ekipe lingvistične naloge reševale štiri ure.

Mlade lingviste je na tekmovanju spremljala vodja ekipe in članica komisije ZOTKS, dr. Simona Klemenčič, Mateja Hrast je gostiteljem pomagala pri organizaciji, medtem ko je Gabrijela Hladnik, članica mednarodne žirije, sodelovala pri sestavi in pripravi nalog.

Vir: ZOTKS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

48592

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino