Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Mar. 2019

Tudi otroci so majhen-velik del skupnosti

Teče že tretje leto projekta Večgeneracijski center Zasavje, katerega partner je tudi Mladinski center Zagorje (McZOS).

Kot pravijo v McZOS, se vsak dan trudijo nadgrajevati in izboljševati njihove redne aktivnosti ter vključevati enkratne dogodke, ki privabljajo tudi občasne udeležence.

V ta namen so se z veliko entuziazma usmerili v vzpostavitev dnevnega centra za otroke in mladostnike, predvsem osnovnošolce, ki se v obdobju odraščanja soočajo z različnimi težavami. Vzpostavili so ga že v začetku leta 2017, sedaj pa se še bolj intenzivno ukvarjamo z vsebinami, ki krepijo socialne veščine otrok, ohranjajo in širijo socialno mrežo, so namenjene druženju, učenju, strpnosti in spodbujanju medkulturnega učenja.

Z otroki, ki prihajajo v dnevni center, so premagali že marsikatero težavo, konflikt in neuspeh, se naučili spoštovati skupne in osebne meje z zavedanjem, da je vsak človek po svoje čudovit. In kot se za otroški svet spodobi, se skupaj smejijo, igrajo, ustvarjajo, učijo, si pomagajo in spodbujajo, dovolijo pa si biti tudi jezni, razočarani, žalostni ali samo leni, saj so tudi ti občutki in razpoloženja del življenja. Vedno znova pa jih motivirajo otroci, ki si upajo poskusiti in se ne bojijo več neuspeha. Tudi starši otrok prepoznavajo pomen dnevnega centra, saj z njimi odlično sodelujejo in tudi z njihove strani dobivajo potrditev.

Dnevni center pa nima pozitivnih učinkov le na otroke, pač pa tudi na strokovne delavce, sodelavce in prostovoljce, ki v dnevnem centru sodelujejo. Ta izmenjava izkušenj in znanj pa je neprecenljiva in jih skupaj vsak dan spodbija k napredku.

V McZOS upajo in si želijo, da bi pozitivne učinke in pomen dnevnega centra prepoznali tudi pomembni drugi v lokalnem okolju.

Projekt Večgeneracijski center Zasavje sofinancirajo Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter lokalne skupnosti.

Vir in foto: Mladinski center Zagorje ob Savi

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80116

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino