Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Mar. 2022

Turizem po meri mladih – zaključek mednarodnega prostovoljskega projekta

V Mladinskem centru Ormož, enoti Ljudske univerze Ormož so uspešno zaključili že četrti mednarodni prostovoljski projekt. V okviru programa Evropska solidarnostna enota so od aprila 2021 gostili prostovoljko Angeliko iz Poljske, ki se ji je nato pridružil še grški prostovoljec Dionysios. Projekt, ki je financiran s strani Evropske komisije, je ponujal izkušnjo dvema mladima, ki sta bila pripravljena pomagati, se učiti in razvijati ter nagovarjati različne družbene izzive. Njuna skupna naloga je bila raziskovanje prleške pokrajine in priprava turističnega vodnika. Želeli so si, da mlada prostovoljca raziščeta lokalno okolje in izpostavita turistične točke, ki so zanimive predvsem mladim turistom in popotnikom.

Anglelika in Dionysios sta se tako potepala, kolesarila, preizkušala, degustirala, fotografirala in delala zapiske. Utrinke iz popotovanj sta strnila v turistični vodnik, ki je v nastajanju in bo kmalu na voljo v tiskani in elektronski verziji. Vodnik v pregledni obliki ponuja nabor aktivnosti, ki jih izpostavljata mlada prostovoljca. Za vsakogar se kaj najde - za ljubitelje dobre hrane in vina, aktivne popotnike, popotnike, ki potujejo s kolesom, avtodomom in druge, ki še ne poznajo lepot naše pokrajine.

Mlada prostovoljca sta se prav tako vključevala v druge aktivnosti mladinskega centra. Pomagala sta pri promociji mladinskega centra ter prostovoljskih priložnosti, izvajala predstavitvene delavnice za vrtce, osnovne in srednje šole, predlagala in organizirala prostočasne aktivnosti, izvajala jezikovne tečaje, se učila slovenskega jezika in se povezovala z lokalnimi mladimi.

Verjamejo, da sta uspela navdušiti in opogumiti mlade iz naše okolice, da izkoristijo priložnost vključevanja v mednarodne prostovoljske projekte (Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota) in si želijo, da kmalu spet pošljejo katerega izmed njih na mobilnost v tujino. Sicer pa se te dni že aktivno posvečajo pričetku novega mednarodnega projekta Tovarna solidarnosti Ormož - TSO (Evropska solidarnostna enota) v okviru katerega se jim v aprilu pridružita prostovoljki iz Turčije in Španije, nato pa še dva druga mednarodna prostovoljca.

Vabljeni, da jih spremljate na njihovih družbenih omrežjih (@mcormoz in @LUOrmoz), se jim pridružite na aktivnostih in spoznate mlade iz najrazličnejših držav.

 

 Vir: Mc Ormož
Besedilo: Tjaša Šnajder, vodja mladinskih programov
Foto: Arhiv Mladinskega centra Ormož

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

24492

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino