Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Jun. 2020

Učne značke za učne dosežke in analiza interesov mladih

Tipovej!, Zavod za ustvarjalno družbo skrbi za mestno spletno platformo Ljubljana mesto učenja, ki na enem mestu združuje raznolike neformalne učne priložnosti za mlade in jim omogoča, da na enostaven način odkrivajo učne priložnosti v Ljubljani in jih tudi koristijo. Svoje učne dosežke pa obeležijo z digitalnimi učnimi značkami. Na spletni platformi lahko najdete že kar nekaj priložnosti, poglejte si jih tukaj.

Ker si želijo, da bo ponudba učnih izkušenj karseda aktualna in smiselna za mlade, so skupaj z  Zavodom Voluntariat v okviru projekta "Učne značke za učne dosežke" izvedli raziskavo o interesih mladih, njihovih zanimanjih ter prioritetnih (učnih) področjih, ki bi jih želeli nadgraditi. Sedaj je na voljo analiza raziskave skupaj s povabilom k sodelovanju, da tudi vi postanete ponudnik učnih izkušenj na platformi. Za začetek lahko mladim ponudite zgolj posamezne učne priložnosti, ki jih kasneje lahko tudi združite in sestavite učne sezname predvajanja.

Kako postaneš ponudnik učnih priložnosti?

  • Obiščeš spletno platformo in se prijaviš: https://ljubljana.cityoflearning.eu/.
  • Obiščeš svojo nadzorno ploščo.
  • Vneseš novo učno priložnost (opis, trajanje, lokacija, slika, digitalni material, povezave, videi), program avtomatično generira učno značko sam pa določiš njene naloge in želene dokaze.
  • Objaviš.

Če potrebujete več informacij ali pomoč so vam za vsa dodatna pojasnila na voljo na naslovu info@tipovej.org ali na številki 041 772 705.

Vir in foto: Tipovej!

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

84892

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino