Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Sep. 2021

Udarnik MC Velenje prejel priznanje župana

Ob prazniku Mestne občine Velenje so v ponedeljek, 20. 9., na osrednji slovesnosti podelili najvišja občinska priznanja. Prostovoljska skupina Udarnik MC Velenje je prejela priznanje župana Mestne občine Velenje za prostovoljno in požrtvovalno delo v času zdravstvene epidemije.
 
V času epidemije in omejitev gibanja so prostovoljci izvajali več akcij pod skupnim sloganom "Naše ulice so prazne, naša srca ne!". Na domove so dostavljali brezplačne tople obroke, za starostnike in gibalno ovirane, ki niso imeli možnosti, da bi jim pomagali svojci ali znanci, so se odpravili v trgovino in lekarno, s pogovori po brezplačnem družabniškem telefonu "Kr povej" so krajšali čas ljudem, ki so se zaradi karantene počutili osamljene, izvedli več animacijskih programov, pomagali Karitasu Slovenije pri razdeljevanju humanitarnih paketov na sedežu Karitas Velenje ter razvozili humanitarne pakete Karitas in Društva upokojencev Velenje na domove starejših. Od leta 2018 tudi opravljajo prevoze s Kameratom - gre za brezplačne prevoze za starejše in gibalno ovirane občanke in občane.
Vir: MC Velenje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

10801

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino