Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Nov. 2018

Ukrepi za lažji prehod iz izobraževanja v zaposlitev

V petek, 30. novembra 2018, se je delovna skupina Jamstvo za mlade, v kateri sodelujejo predstavniki ministrstev, Zavoda RS za zaposlovanje in predstavniki mladih, sestala z ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, mag. Ksenijo Klampfer.

Učinki stabilnih gospodarskih razmer in ukrepi jamstva za mlade se kažejo tudi v večjem zaposlovanju mladih. S pomočjo ukrepov jamstva za mlade se je v Sloveniji brezposelnost mladih v zadnjih letih zmanjšala kar za polovico, kar je na srečanju izpostavila tudi ministrica in povedala, da so mladinske organizacije in organizacije za mlade pomemben člen, ki pomaga mladim pri premagovanju ovir na poti k prvi zaposlitvi.

V uvodnem delu srečanje je Nacionalna agencija MOVIT prisotne seznanila z Evropsko solidarnostno enoto, novo pobudo Evropske unije, ki mladim omogoča prostovoljsko delo ali sodelovanje pri projektih v svoji državi ali tujini v dobro skupnosti in ljudem po vsej Evropi.

Po pregledu ukrepov Jamstva za mlade v letu 2018, pa je sledila predstavitev dobrih praks in ukrepov: vmesne analize izvajanja Spodbujanje podjetništva mladih (Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti) in Trajno zaposlovanje mladih (Zavod RS za zaposlovanje), ukrep Prvi izziv (Zavod RS za zaposlovanje) in rezultati ukrepov s področja socialnega podjetništva (Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo).

Za izjemno uspešnega se je izkazal ravno ukrep Prvi izziv, za katerega je prišla pobuda s strani mladinskega sektorja. Predstavniki mladih so zato predlagali, da se tudi prihodnji ukrepi oblikujejo na način, kot je bil oblikoval omenjen ukrep in je za mlade do 30. leta omogočal 15-mesečno subvencionirano zaposlitev.

Več o ukrepih, za lažji prehod iz izobraževanja v zaposlitev, izveš tukaj.  

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

73181

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino