Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Mar. 2020

Unicef poziva k zaščiti otrok, ujetih na grško-turški meji

Zaradi koronavirusa so v številnih državah po svetu razglasili izredne razmere. Nekateri ljudje pa se z nevzdržnimi kriznimi razmerami, ki jim ni videti konca, soočajo že vrsto let. Kjerkoli se pojavijo krize, so otroci in mladi vselej najbolj ranljivi in potrebujejo pomoč ter zaščito. Posebno skrb in zaščito pa potrebujejo tudi ranljivi otroci, ki so v iskanju varnejše prihodnosti, ostali ujeti na grško-turški meji.

Približno 11.000 beguncev in migrantov, med njimi naj bi bilo 40 % žensk in otrok, je ostalo ujetih ob kopenski meji Turčije z Grčijo. Pandemija koronavirusa je že sicer slabe življenjske razmere družin na begu še dodatno ogrozila.

UNICEF odločevalce poziva k takojšnjim ukrepom za zaščito otrok in njihovih družin. Več tukaj.

Vir in foto: UNICEF Slovenija 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

42150

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino