Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Jul. 2020

Uposabljanje po katerem se bo vsaj 25 mladih zaposlilo

V Zavodu BOB so pričeli s projektom Pogon, ki je celovita podpora mladim pri krepitvi kompetenc za uspešno soočanje z izzivi pri vstopu na trg dela. Namen projekta je doseči večjo prepoznavnost mladinskega dela kot učinkovite podpore mladim pri zaposlovanju in njihovem socialnem in ekonomskem osamosvajanju ter vključevanju v družbo. V okviru Pogona bo novo službo dobilo najmanj 25 angažiranih mladih, ki jih še iščejo.

Odvijala se bosta dva sklopa 90-urnih brezplačnih usposabljanj ter spremljevalne aktivnosti za vključevanje mladih v mladinsko delo: individualno mentorsko spremljanje udeležencev, vzpostavljanje mreže delodajalcev, Posvet med mladimi iskalci zaposlitev in zaposlovalci ter diseminacijske aktivnosti.

K prijavi so vabljeni vsi mladim, stari med 15 in 29 let, ki niso zaposleni ali samozaposleni, in ki želijo z razvojem družbenih inovacij prispevati k bolj pravični družbi. 

Usposabljanje Družbene inovacije

V usposabljanju Družbene inovacije bodo mladi razvijali poslovne ideje, in reševali probleme, ki jih opazijo okrog sebe s somišljeniki.

Termini izvajanja:

  • med 23. julijem in 21. avgustom 2020 (Ljubljana) Še 13 prostih mest!  Uvodno srečanje bo 17. 7. 2020, 13.00–14.00.
  • oktober–december 2020 (Ljubljana)
  • marec–maj 2021 (Koper)

Prijaviš se lahko tukaj. Več informacij pa najdeš tukaj.

Usposabljanje Jaz, družba, služba 

V usposabljanju Jaz, družba, služba lahko mladi odkrijejo nove priložnosti za delo in za razvoj kariere, nova znanja, ki so uporabna pri iskanju zaposlitve, ter realne možnosti za zaposlitev.

Termini izvajanja:

  • med 29. septembrom in 16. oktobrom 2020 (Ljubljana) Še 13 prostih mest!
  • januar–marec 2021 (Koper)
  • maj–julij 2021 (Ljubljana)

Prijaviš se lahko tukajVeč informacij pa najdeš tukaj.

Ob uspešno zaključenem izobraževanju in izpolnjevanju pogojev sodelovanja bodo podelili potrdila o sodelovanju. Pogoji pa so:

  • deležba na uvodnem intervjuju
  • 80% prisotnost v času usposabljanja in
  • izvedba vsaj ene aktivnosti za zaposlitev.
Vir: Zavod BOB

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

28872

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino