Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Dec. 2018

Urad RS za mladino ima novega v.d. direktorja

Na mestu v.d. direktorja Urada RS za mladino je z dnem, 29. novembra 2018, nastopil Tin Kampl. Po izobrazbi magister politologije, je z udejstvovanjem na podoročju mladinskega sektorja pričel kot član Mladega foruma Socialnih demokratov, ki ga je pripeljal na mesto predsednika Mladinskega sveta Slovenije. Tekom svojega delovanja na področju mladinskega sektorja je Tin Kampl pridobil dragocene izkušnje, tako s strani poznavanja mladinske politike v Sloveniji in širše kot izzivov, s katerimi se danes srečujejo mladi.

Novoimenovani v.d. direktorja Urada RS za mladino je ob nastopu nove funkcije za portal mlad.si povedal: "Svoj mandat na čelu Urada RS za mladino vidim kot priložnost, da povežem vse tiste ustanove in posameznike v Sloveniji, ki nam je mar za mlade in si želimo ustvariti skupno in boljšo prihodnost. Temelji mladinskega sektorja so dovolj trdni, da lahko z gotovostjo trdimo, da poznamo smer in cilje, ki jih bomo zasledovali. Moja vizija sloni na prizadevanju, da odločevalcem in mladim v Sloveniji pokažemo in dokažemo, da je mladinski sektor tisti, ki mora tudi v širši družbi zavzeti svoje mesto, in se boriti za enak položaj mladih. Pri tem ostaja ključno dejstvo, da mladi svojo moč pokažemo tam, kjer je potrebno, in svoje predloge tudi udejanjimo. Prizadeval si bom tudi, da bi v prihodnosti mladinsko delo postavili na višjo stopničko ter mlade postavili za glavne akterje v odločanju o prihodnosti."

Uredništvo portala mlad.si se ob tej priložnosti za uspešno sodelovanje in podporo zahvaljuje tudi dosedanjemu direktorju Urada RS za mladino, Roku Primožiču in pozdravlja prihod novega v.d. direktorja Urada RS za mladino, Tina Kampla ter mu želi uspešno nadaljnje delo.

Foto: Matej Pušnik

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63855

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino