Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Aug. 2019

Uspeh Slovencev na mednarodni računalniški olimpijadi

Z 31. mednarodne računalniške olimpijade, ki je med 4. in 11. avgustom potekala v Bakuju v Azerbajdžanu, se v Slovenijo dijaka Benjamin Bajd in Jakob Schrader, ki se programiranja učita v Zavodu za računalniško izobraževanje Ljubljana (ZRI), vračata z bronastima odličjema.

Slovensko ekipo, ki jo je vodil dr. Marko Poženel s Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, sta sestavljala še Bor Grošelj Simić, ki se programiranja prav tako uči v ZRI Ljubljana, ter Matevž Miščič z Gimnazije Vič. Skupno se je olimpijade udeležilo 329 tekmovalcev iz 88 držav.

Kvalifikacije dijakov za širši izbor so bile marca na Festivalu inovativnih tehnologij (FIT) – programiranje za srednje šole v različnih programskih jezikih, ki je potekal v organizaciji ZOTKS. Ekipa dijakov, ki je pod okriljem ZOTKS zastopala slovenske barve na mednarodni računalniški olimpijadi, pa je bila izbrana maja na izločitvenem testu.

ZOTKS še sporoča, da bo med 23. in 29. avgustom v Mariboru na Fakulteti za elektroniko, računalništvo in informatiko potekala tretja evropska juniorska računalniška olimpijada (The European Junior Olympiad in Informatics – EJOI), na kateri bo tekmovalo približno 90 tekmovalcev iz 24 evropskih držav, starih do 15,5 leta, spremljalo pa jih bo okoli 100 mentorjev in spremljevalcev. Mladi programerji se bodo med seboj pomerili v znanju in spretnostih računalniškega programiranja.

Vir in foto: Zveza za tehnično kulturo Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

71758

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino