Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 Dec. 2019

Uspešna akcija "Čista nula, čista vest"

V okviru nacionalne akcije Slovenija piha 0,0 Javne agencije za varnost prometa in Ministrstva za zdravje, je Zavod Varna pot tudi v decembru izvedel terensko preventivno akcijo Čista nula, čista vest, s katero so skozi celo leto ozaveščali obiskovalce prireditev, zabav, lokalov ipd. o nezdružljivosti alkohola in vožnje. V petek, 13. decembra, soo bili prisotni na prireditvi Ritem mladosti, v Areni Stožice. V ponedeljek, 16. decembra, pa so obiskali ljubljanske ulice v okviru Decembra v Ljubljani ter preizkušali voznike - obiskovalce koncerta Fed horses na Novem trgu in širše po centru Ljubljane.

Skupno so v decembrski akciji nagovorili več kot 900 oseb ter z alkotestom preizkusili 150 voznikovDobrih 76 % jih je bilo 0,0 voznikov, skoraj 23 % testiranih voznikov je bilo pod dovoljeno mejo, le dober 1 % pa jih je mejo preseglo. Rekorder med vozniki je bil 40 letnik, ki je napihal 0,44 mg/l alkohola. Povprečna vrednost alkohola pri voznikih nad 0,0 je bila 0,10 ml/l. Razlike med spoloma tokrat niso bile velike, rezultati pa so spodbudni. Opažajo, da so obiskovalci prireditev vedno bolj ozaveščeni in organizirani glede alkohola in vožnje, vsekakor pa je še naprej nujno preventiva in izobraževanje, začenši v šolah.

Vir in foto: Zavod Varna pot

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37746

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino