Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Sep. 2021

USPEŠNO IZPELJAN PROJEKT POLETNEGA POČITNIŠKEGA VARSTVA

Javni zavod Sotočje je v času poletnih počitnic v mladinskem centru Klub Jedro uspešno izvedel 5 terminov poletnega počitniškega varstva.

Gre za projekt, kjer lokalnim študentom in dijakom s pedagoških smeri omogočijo pridobivanje neformalnih kompetenc, ki jim kasneje pomagajo na karierni poti. Mladim, ki kot animatorji sodelujejo v projektu varstva, se na ta način približa tudi aktivnosti mladinskega centra ter se jih spodbudi k vključenosti v splošno delovanje mladinskega centra, zlasti na področju dela z otroki in mladostniki. V 5 tednih varstva je Zavod omogočil varstvo okrog 200 otrokom iz Medvod, program je bil izveden tudi v sodelovanju z lokalnimi mladinskimi, kulturnimi, športnimi in turističnimi društvi, med drugim tudi teden taborjenja z mladinsko organizacijo Društvo tabornikov RDR Medvode. Varstvo je sicer namenjeno otrokom od 6 do 10 let, ki prihajajo iz občine Medvode, mladi starši, ki predložijo socialno odločbo imajo varstvo brezplačno. Naslednji termin varstva Zavod načrtuje med krompirjevimi počitnicami. 

Vir: Javni zavod Sotočje

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46721

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino