Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Jul. 2022

Uspešno realiziran teden mladih v Brežicah

V Mladinskem centru Brežice so med 1. in 8. julijem prvič izvedli Teden mladih. Pripravili so vrsto različnih aktivnosti, kot so koncerti, predstave, stand up in delavnice za mlade.

Uvod v teden je bila kar trikratna otvoritev. Najprej so ob prisotnosti župana Ivana Molana, direktorice občinske uprave Patricie Čular, Vesne Kržan, ki deluje na področju kulture in mladine v občinski upravi ter članov strokovnega sveta za področje mladine Vinka Hostarja in Barbare Zagorc, otvorili mladinsko sobo, ki je nastala na pobudo mladih, sredstva za izvedbo pa je zagotovila Občina Brežice. Otvorili so tudi fotografsko razstavo mladega fotografa Nika Ureka. Teden mladih so otvorili tudi s koncertom pevcev Mednarodnega otroškega pevskega festivala. Nadaljevali so s predstavo Društva IMPRO iz Ljubljane, se učili cirkuških veščin s športno cirkuškim društvom ELEJA. Nedeljski oder Tedna mladih je prevzela Veronika Strnad z bandom. Pričarali so jim prijeten večer ob vrhunski glasbi, ki so ga zaključili mladi glasbeniki na Jam session-u. Skozi teden pa so lokalni mladi DJ-ji predvajali elektronsko glasbo. Mlade, ki aktivno sodelujejo v aktivnostih mladinskega centra, so nagradili z izletom v Ljubljano, kjer so si ogledali dobro prakso Mladih zmajev: Mobilni mladinski center Ljuba in Drago ter v Mindmaze poskušali uiti iz Sobe pobega. Četrtkov deževen dan so popestrili s smehom in dobro voljo, saj so se nam v MC-ju pridružili mladi komiki, ki so nam na Odprtem mikrofonu predstavili svoje nove šale. Teden mladih smo v petek zaključili s pretresljivim filmom z naslovom Razodetje, mlade režiserke Sare Krevelj.

Vir: MC Brežice

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

98677

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino