Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Mar. 2019

Uvodni dogodek Vsi smo EU

Mreža MaMa pričenja s projektom Vsi smo EU. Gre za projekt strukturiranega dialoga (v nadaljevanju: mladinskega dialoga), dialoga med mladimi in odločevalci.

Za Evropsko unijo je leto 2019 posebno leto, ker se bodo v maju ponovno odvijale volitve poslancev v Evropski parlament. Na Mreži MaMa so se odločili, da bomo svoja znanja in izkušnje s področja dialoga mladih v projektu Vsi smo EU nadgradili in jih uporabili za to, da pritegnejo čim več mladih, da se volitev tudi udeležijo.

V prvi polovici leta želijo preko dogodkov mladim predstaviti prednosti Evropske unije in njenih mehanizmov za spodbujanje izobraževanja, zaposlovanja in ostalih prioritet, ki so v preteklih petih letih zaznamovali ustroj EU. V drugi polovici leta pa si želijo, da mladi na podlagi analize prejšnjega mandata in izvedenih volitev, spoznajo svoje novoizvoljene predstavnike v Evropskem parlamentu in jim predlagajo ukrepe, ki bi v prihodnjem mandatu lahko bili izvedljivi in bi pomagali mladim pri njihovem živjenju in osamosvajanju.

Projekt bo obsegal sodelovanje ključnih deležnikov v mladinskem sektorju in širše na področju mladinskega dialoga. 

Ključni cilji projekta so:

  • Pregledati ukrepe in aktivnosti za mlade v iztekajočem mandatu Evropskega parlamenta in Evropske komisije,
  • preko metod mladinskega dela izobraziti mlade in mladinske delavce o pomenu EU in udeležbi na volitvah,
  • preko regijskih posvetov zagotoviti mladim stik in dialog z EU, nacionalnimi in lokalnimi odločevalci,
  • pritegniti mlade k udeležbi na prihajajočih volitvah v Evropski parlament,
  • predstaviti mladim ključne cilje in ukrepe na področju mladih v okviru t.i. “tria” predsedovanj,
  • zagotoviti mladim, da v drugi fazi projekta in regijskih posvetov predstavijo svoje predloge novoizvoljenim poslancem v Evropski parlament.

Uvodni dogodek projekta se bo odvil v četrtek, 7. marca 2019, ob 11. uri v ABC HUB-u v BTC City (Letališka 3 (pod Emporiumom), 1000 Ljubljana). 

Mladi boste na dogodku z gostom, blogerjem Ronijem Kordišem (@had), spregovorili o vlogi družbenih omrežij pri politični participaciji in aktivnem državljanstvu mladih, skupaj pa boste skozi razpravo oblikovali predloge za evropske odločevalce in kandidate_ke na prihajajočih volitvah v Evropski parlament, ki jih bodo mladi na dogodkih v okviru projekta Vsi smo EU, predstavili odločevalcem. 

Na dogodek se prijavite preko elektronske prijavnice, najkasneje do srede, 6. marca 2019. Vabljeni!

Vir: Mladinska mreža MaMa
Foto: Tilyen Mucik, arhiv Mleže MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80392

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino