Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Oct. 2021

V BOJU PROTI COVID 19

V Mladinskem centru Prlekije je bila izvedena zdravstveno-socialno-preventivna delavnica za mlade in vse generacije v sklopu celoletnih vsebinsko različnih aktivnosti mladinskega centra in centra za družine. Celoletno dejavnost MCP-ja podpira Urad Republike Slovenije za mladino, Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje, Evropski socialni sklad in Občina Ljutomer. Delovni naslov delavnice je bil V BOJU PROTI COVID 19, na njej pa so prisotni sodelovali v živahni in (samo)kritični polemiki in razpravi. Uvodne nagovore so imeli sodelavci centra, ki so opravili ceplenje v skladu s priporočilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Delavnico sta vodila Franc Novak ter Tadeja Muršič. V sklopu delavnice so si prisotni ogledali temi primerna posnetka:

Omenjena prispevka sta nastala v okviru projekta Ukrepi na področju obvladovanja širitve Covid-19 s poudarkom na ranljivih skupinah, saj namerava NIJZ v naslednjih dveh letih razviti programe izobraževanja in usposabljanja ob sodelovanju različnih partnerjev, ki bodo brezplačna ter namenjena in dostopna različnim profesionalnim skupinam in ciljni širši publiki. Namen izobraževanja je osveščanje prebivalstva o načinu preprečevanja Covid-19 - širjenja okužb in tudi hkrati promocija ustreznega cepljenja.

Na sodelavce MCP-ja sta zelo pozitivno vplivali odločitvi dveh pripadnic Evropske solidarnostne enote iz Portugalske, ki živita in ustvarjata v obdobju šestih mesecev v okviru kompleksa MCP-ja ter sta  se tukaj odločili in tudi opravili cepljenje v ZD Ljutomer. Izvajalca delavnice Tadeja in Franc, oba ceplena že pred časom, sta poudarila ob zaključku, da bi si vsi skupaj morali bolj prizadevati, da učinkovito in temeljito ustavimo to trenutno veliko svetovno nadlogo ter da čim prej skupaj ponovno zaživimo polno življenje v celotni svobodi. Na vsak način pa bi bilo potrebno preprečiti medsebojne spopade med cepljenim in necepljenim delom prebivalstva in mešanje strankarsko političnih razprtih med že tako razdvojenim narodom, kar ima potem na žalost negativne posledice tudi glede precepljenosti prebivalstva in učinkovitejši preprečitvi širjenja bolezni.

Vir: MC Prlekija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

88930

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino