Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Nov. 2019

V katerem EU mestu živi največ mladih?

V katerih evropskih mestih mislite, je opaziti največ mladih? Poročilo Eurostata za leto 2017 je razkrilo število mladih v Evropski uniji, ki je v povprečju 35%. Na vsake tri osebe v delovnem obdobju je ena oseba stara 19 let ali manj. Vprašanje pa je, kje se skrivajo?

Na stopničkah na prvem mestu je belgijska prestolnica Bruselj s 40,2-odstotnim deležem mladih. Na drugem in tretjem mestu sta Pariz in Dublin, Nemčija in Romunija pa imata največ mest z najmanjšim deležem mladih (pod 25%). Slovenija je, po podatkih iz leta 2016, pod evropskim povprečjem mest (35%) po deležu mladih. Po podatkih iz začetka leta 2019 je bilo v Sloveniji 309.000 mladih prebivalcev (15–29 let).

Po drugi strani pa jug Evrope privablja veliko število starejših ljudi, zlasti glavno mesto Portugalske, Lizbona (s 41,4%), ki ji sledita Rim in Valletta.

Te zanima, koliko nas je v tvojem mestu? Po podatkih lahko brskaš tukaj.

Vir in foto: eurostat

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

45945

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino