Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Sep. 2019

V Mariboru o vidikih sovražnega govora

Med 12. in 14. septembrom je v prostorih Mladinskega kulturnega centra (MKC) Maribor potekala delavnica o sovražnem govoru. Dogodek je organizirala Pekarna Magdalenske mreže v sodelovanju z nevladno organizacijo Media Diversity Institute iz Londona. Delavnica je bila namenjena vsem, ki se pri svojem delu srečujejo s sovražnim govorom. Svoje poglede na omenjeno problematiko  so predstavili vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc, psiholog Bojan Musil in filozof Boris Vezjak. Delavnico je vodil in povezoval Borut Osonkar.

Sovražni govor je problematika, ki zadeva vse starostne skupine, pri tem pa je potrebno poudariti, da so lahko mladi tako izvajalci kot tudi žrtve sovražnega govora. Udeležencem je bilo predstavljeno, kaj je sovražni govor, kako se mu zoperstaviti in katera orodja pri tem uporabiti.

Več o sociološkem, kazenskopravnem in psihološkem vidiku problematike in o pogledih gostov delavnice na spletnem portalu Mestni vestnik. Vabljeni k branju!

Vir in foto: Pekarna Magdalenske mreže

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83245

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino