Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Mar. 2019

V McZoS sprašujejo: "Kua bi u lajfi?"

Konec februarja je Mladinski center Zagorje ob Savi priredil dogodek z naslovom »Kua bi u lajfi?«.

Z dogodkom so želeli olajšati odločitev mladih pri izbiri nadaljnjega šolanja in jim predstaviti različne profile poklicev in drugih možnosti po zaključku izobraževanja. Mladi so se pogovarjali z zaposlenimi iz različnih poklicev in izvedeli, kako je potekalo njihovo izobraževanje in poklicna pot, prednosti in slabosti njihovega poklica ter druge zanimivosti, ki jih določen poklic ponuja.

Na dogodku je predstavljalo poklice več kot 30 posameznikov, med njimi tudi avtokleparka, frizerka, psihologinja, mladinski delavec, psihologinja, dietetik, župan, frizerka, nutricionist, predavatelj na fakulteti, zdravnik (specializant infektologije), akademski kipar, profesor matematike in fizike, gradbeni tehnik, tržnik, direktor financ in računovodstva, maserka, grafični oblikovalec, avtoservisna inženirka, samozaposlen v kulturi (pisatelj), novinarka, vzgojiteljica v vzgojnem zavodu, logopedinja in surdopedagoginja, delavka na projektu, zdravstveni tehnik, poslanec v državnem zboru, socialna delavka in drugi.

Mladi in njihovi starši so bili nad dogodkom navdušeni, saj so izvedeli veliko uporabnih informacij in so z nasmehom na obrazu povedali, da se bodo sedaj lažje odločili za nadaljnje šolanje. Povedali so tudi, da imajo sedaj boljši in realnejši vpogled v vsakdanje delo določenega poklica. Z največjim veseljem so prisluhnili predstavitvam poklicev oseb, ki so se izobraževali za popolnoma drug profil poklica, ki ga sedaj opravljajo in tako pomirili mlade, da je v redu, če ne vedo, kaj bi v življenju radi počeli ter da se pot do poklica ne konča pri izbiri izobrazbe.

Mladinski center Zagorje ob Savi se trudi odgovarjati na potrebe mladih in namerava pripraviti takšen dogodek tudi v prihodnjem letu, da bo še več mladih lahko odgovorilo na vprašanje »Kua bi u lajfi?«.

Vas zanima, kako je dogodek potekal? Oglejte si fotografije in video iz dogodka.

Vir in foto: Mladinski center Zagorje ob Savi 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

73736

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino