Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Nov. 2020

V Mladinskem centru Brežice dva nova prostovoljca iz tujine

Mladinski center Brežice, od oktobra, v okviru projekta ClimeArt – z umetnostjo nad okoljske probleme, gosti dva prostovoljca. Katarzyno, ki je prišla v začetku oktobra in Stefana, ki se jim je pridružil malce kasneje.

Pobudo za projekt so podali lokalni mladi prostovoljci, ki so prepoznali okoljevarstvene izzive družbe in željo po spodbujanju, informiranju in udejstvovanju mladih k tovrstnim izzivom. S pomočjo umetnosti in kulturnih vsebin želijo aktivno in kritično predstaviti okoljevarstveno problematiko in dileme trenutne družbe, informirati lokalno skupnost in spodbuditi mlade k aktivni participaciji pri reševanju okoljevarstvene problematike kot tudi širšemu udejstvovanju v lokalnem okolju, promovirati pomen solidarnosti in prostovoljstva v družbi ter promovirati program Evropske solidarnostne enote. Ena izmed glavnih aktivnosti projekta pa je tudi izdelava scenarija in izvedba gledališke igre, ki bo vsebinsko vezana na tematiko okoljevarstva.

Kljub oteženim organizacijskim razmeram se je ekipi prostovoljcev uspelo sestati v živo, kjer so po uvodnem spoznavnem sestanku predstavili ideje o posameznih aktivnostih in njihovi izvedbi. Zaradi okoliščin v povezavi z ukrepi vezanimi na trenutno epidemijo, se je skupina odločila, da bodo dogodki, do preklica, potekali preko spleta.

 S tem namenom sta Katarzyna in Stefan že pričela s snemanjem »podcasta«, del ekipe načrtuje tudi izvedbe intervjujev z različnimi strokovnjaki, pod imenom GreenUp Brežice pa bodo tudi vzpostavili družbena omrežja, kjer bodo redno objavljali vsebine vezane na projekt ClimeArt. Prostovoljci upajo, da bo iniciativa GreeUp Brežice tudi živela po zaključenem projektu, postala steber dobre prakse, spodbudila, motivirala mlade k še bolj aktivni udeležbi in solidarnosti v družbi ter postala »odskočna deska« za nadaljnje projekte vezane na prostovoljstvo.

Tekom projekta bodo na njihovi spletni strani redno objavljali mesečne reportaže in ostale informacije vezane na projekt.

Aktivnosti projekta pa bodo kmalu dostopne na družbenih omrežjih, zato jih spremljajte na facebooku in na instagramu

Prostovoljca pišeta tudi blog, ki je dostopen tukaj.

Projekt sofinancira program Evropske solidarnostne enote Evropske Unije.Kaj ponuja program Evropske solidarnostne enote in kdo lahko sodeluje pa več na povezavi

Vir: Mladinski center Brežice 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14097

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino