Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Jan. 2019

V Mladinskem centru Dravinjske doline so svet obarvali z različnostjo

Mladinski center Dravinjske doline je v sklopu mednarodnega projekta »Start the change«, ki se je zaključil 31. decembra 2018,  organiziral zaključni dogodek »Obarvaj svet s sprejemanjem različnosti«.

Na dogodku so se uradno razglasila najboljša dela, ki so jih ustvarili mladi v sklopu istoimenskega kreativnega natečaja. Zbirala so se likovna dela, pesmi, kratke zgodbe, stripi in fotografije.

Od 50-ih prispelih del, je bilo s strani strokovne komisije, ki so jo sestavljali Milan Lamovec – Didi, Aleš Jelenko, Karmen Kukovič in Tom Costo, izbranih in razstavljenih 12 del. Na dogodku je bil predvajan tudi kratek mednarodni dokumentarni film, ki prikazuje projektne aktivnosti na šolah v štirih sodelujočih državah in samo v Sloveniji, organizirana Živa knjižnica in predavanje o sovražnem govoru.  

Projekt »Start the change« sofinancira Evropska unija v programu Erasmus+.

Vir in foto: MCDD

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26937

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino