Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

Objavil: Maja Hostnik
V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Mar. 2019

V Mladinskem centru Krško o boju proti nasilju nad ženskami

V soboto, 16. Marca 2019, se je v prostorih Mladinskega centra Krško (MC Krško) odvil zaključni dogodek projekta »Keep Fighting for Equality«. EVS prostovoljki iz Španije, Omaina in Neus, sta posneli avtorski film na temo ozaveščanja v boju proti nasilju nad ženskami in boju za enakost spolov, v soboto pa svoj izdelek na interaktivni način predstavili širši javnosti. Prostovoljki sta na dolgoročnem prostovoljskem projektu delovali v okolju Krškega in širše. 

V namen nadaljevanja projekta in uspešnega zaključnega dogodka, sta prostovoljki posneli kratek film, ki sta ga predstavili novembra lani. Pri nastajanju filma so sodelovale ženske različnih narodnosti in izkušenj. Prav tako pa sta k sodelovanju povabili zaposlene ženske in prostovoljke iz MC Krško in naredili fotografsko razstavo njihovih portretov.

V nadaljevanju je sledil dogodek odprtega tipa, kjer so bili udeleženci povabljeni k temu, da preberejo, zapojejo ali na kakršen koli zanimiv in drugačen način delijo stvaritve žensk, ki so jim pri srcu in se jim zdijo pomembne širjenja. Na koncu je sledila debata, prostovoljki pa sta posneli tudi kratke izjave udeležencev o dogodku. Na dogodku se jim je pridružilo večje število prostovoljcev iz tujine, ki delujejo pri različnih organizacijah povsod po Sloveniji.

Dekleta počasi zaključujejo svojo zelo uspešno dolgoročno prostovoljsko službo v MC Krško, kjer bosta pustili močan pečat in vzor za delo vseh nadaljnjih udeležencev in udeleženk mednarodnega programa.

Vir in foto: Mladinski center Krško 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

75649

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino