Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Feb. 2019

V Mladinskem centru Prlekije brezplačno počitniško varstvo

V Mladinskem centru Prlekije bo v času zimskih počitnic ponovno organizirano brezplačno počitniško varstvo za otroke.

Varstvo bo potekalo vsak dan od 18.02. do 22. 02. 2019 med  7:00 in 15: 00 uro (po dogovoru lahko tudi dlje, saj so odprti vse do 20:00 ure). Vsak dan med 9:00 in 11:00 uro bodo potekale tudi poučne ter zanimive delavnice. Za otroke bo skrbel strokovni tim mladinskega centra. Poskrbljeno bo tudi za prehrano otrok v času varstva.

V Mc Prlekije so se za organizacijo počitniškega varstva odločili, ker se veliko staršev srečuje s težavami, kam s svojimi šoloobveznimi otroki v času počitnic. Tako lahko mladim staršem oziroma družinam, ki v času počitnic nimajo varstva za svoje otroke, ponudijo rešitev v času šolskih počitniv. Starši se lahko mirno in brezskrbno posvetijo študijskim ali službenim obveznostim, otroci pa aktivno in zabavno preživijo počitnice.

Aktivnosti v času varstva bodo namenjene zabavi in druženju, temu primerno so prilagodili aktivnosti. Otrokom bodo na voljo različne družabne namizne igre, prebiranje knjig in slikanic ob čaju ali kakavu, joga ali razgibavanje za otroke, izdelovanje okraskov iz papirja, če bo vreme dopuščalo pa tudi sprehod do bližnjega gozda, igre na prostem ter v okolici centra, spoznavanje in hranjenje živali v centru. Radovednost dodo potešila izvajanja različnih poskusov, ogled kakšnega poučnega filma - animacije, po želji izdelovanje kratkih videov, peka maffinov, vsakodnevna skupna priprava obrokov in sladic. Organizirali bodo tekmovanje v namiznem tenisu in ročnem nogometu, spoznavanje folklore ter kulinarike v okolici, okrasitev centra na temo pomladi, izdelovanje pustih mask in še bi se našlo. Vse to pod skrbnim vodstvom mladinskih delavcev.

Varstvo bo brezplačno, prijave niso potrebne, za dodatne informacije pa obiščite njihovo Facebook strani ali jim pišite sem.

Vir in foto: MC Prlekije 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

84136

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino