Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Feb. 2021

V Mladinskem centru Prlekije se ekološki vrt že prebuja

V Mladinskem centru Prlekije že od samega začetka delovanja sami poskrbijo in pridelujejo lastne sadike za samooskrbni vrt in tudi letos ni prav nič drugače. Pošteno se že pripravljajo na novo setveno sezono in zasaditev ekološkega vrta.

Mladinski delavci so namreč že izvedli prve delavnice na temo  priprave zemlje in sejanja prve zelenjave za samooskrbni vrt v MCP. Udeleženci delavnice so videli prikaz pravilne priprave zemlje za sejanje vrtnin, kot so paprika in paradižnik, ki jih sejejo kot prve v setveni sezoni.

Spoznali so tudi novost, mladinska delavka Marjana je namreč prikazala kako zelo enostavno pripravimo papriko na setev; prerežemo jo na pol in nasipamo z zemljo, vse skupaj pa zavijemo v živilsko folijo, da zemlja ostane topla in da seme lahko skali. Ta metoda kaljenja semen je namreč hitrejša, kot klasična setev, ne potrebujemo namreč lončkov za sejanje ampak nam kot nadomestek sodi sama paprika.

Delavnico so z največjim veseljem opazovali tudi najmlajši udeleženci brezplačnega počitniškega varstva, ki so ga izvajali z upoštevanjem vseh danih ukrepov in navodil za zajezitev širjenja Covid19. Udeleženci brezplačnega počitniškega varstva so skupaj z mladinskimi delavci počitniške dni zapolnili z najrazličnejšimi delavnicami, ustvarjali so, se igrali družabne igre, pomagali so pri delu z živalmi, čim več prostega časa so z otroci preživeli na svežem zraku.

Vir: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

50082

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino