Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 24 Dec. 2019

V Mladinskem centru Velenje nov projekt za mlade ustvarjalce

Mladinski center Velenje se je v letošnjem letu vključil v pomemben nacionalni projekt konS

Namen projekta je vzpostavitev boljših pogojev za vzdrževanje in razvoj sodobne raziskovalne umetnosti v Sloveniji. Je platforma za sodobno raziskovalno umetnost, spodbuja prebojne umetniške stvaritve in vzpostavitve produkcijskega okolja, v katerem bo mogoče umetniške ideacije prevajati v priporočila za inovacije boljših, varnejših, bolj trajnostnih in etičnih produktov ter storitev. S spodbujanjem izjemnosti v umetniških delih si želi ustvariti navdihujoče okolje za ustvarjalce prihodnosti med otroki in mladimi ter za odločevalce in zainteresirane strokovnjake, ki sodelujejo pri nastajanju novih tehnoloških aplikacij in družbenih inovacij. 

Do sedaj so v prostorih Mladinskega centra Velenje izvedli štiri delavnice za otroke in mladostnike, na katerih je sodelovalo 33 udeležencev. Mladi so si tako izdelali vremensko postajo, solarni polnilec, vlagomer in digitalni mikroskop, vse končne izdelke pa odnesli domov.

Poleg Mladinskega centra Velenje so partnerji projekta še: Zavod Kersnikova, Zavod Projekt Atol, Zavod Aksioma, Društvo Ljudmila, Zavod Cona, Univerza v Novi Gorici - Akademija umetnosti, LokalPatriot in Mladinski kulturni center Maribor.

Vir: Mladinski center Velenje
Foto: Ksenija Mikor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

24975

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino