Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Feb. 2020

V okviru projekta "Očistimo celjske hribe" izdali brošuro o recikliranju

Celjski mladinski center je na lanskoletni aprilski prijavni rok programa Evropske solidarnostne enote prijavil projekt "Očistimo celjske hribe". Projekt je odgovor na problematiko onesnaženosti lokalnega okolja, predvsem v količini zavrženih odpadkov v okolici sprehajalnih poti. Glavna aktivnost projekta je bila enodnevna čistilna akcija, ki je 13. septembra lansko leto potekala po priljubljenih celjskih poteh, ki so z vidika onesnaženosti prav najbolj ogrožene.

Ob zaključku uspešnega projekta, so izdali brošuro o recikliranju odpadkov, ki je namenjena mladim pa tudi tistim, ki se ločevanja odpadkov še ne poslužujejo oz. imajo z njim težave. Javnost želijo spodbuditi k razmisleku o tem, kako pomembno je ločevanje odpadkov na daljši rok.

V sklopu projekta je nastala tudi Facebook skupina "Enostavno drugačni ekologi", katere namen je izmenjevanje informacij povezanih s projektom, kot tudi s problematiko onesnaženosti na lokalni, nacionalni ter mednarodni ravni. V omenjeni skupini si mladi lahko izmenjajo koristne informacije, pozivajo lokalno skupnost o črnih odlagališčih, dajejo ideje kako reciklirati smeti v uporabne predmete, ipd. Ob tej priložnosti pozivajo vse, ki jih zanima ekologija, da se pridružijo FB skupini.

Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

76250

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino