Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Feb. 2019

Vabilo na javno tribuno z mladimi v Državnem zboru RS

V Državnem zboru RS nadaljujejo s projektom »AKTIVNO DRŽAVLJANSTVO«, s katerim želijo z različnimi aktivnostmi prispevati k večji družbenopolitični vključenosti državljanov in prebivalcev Slovenije ter odpreti prostor dialoga in razprave v Državnem zboru z različnimi družbenimi skupinami.

V sklopu projekta se pred majskimi evropskimi volitvami odvija serija dogodkov z naslovom »ZAKAJ NA EU VOLITVE?«, pri čemer so januarja svoje poglede o tem že predstavili aktualni slovenski poslanke in poslanci v Evropskem parlamentu. 

Na drugem dogodku projekta »ZAKAJ NA EU VOLITVE?« vas Državni zbor RS vabi, da se udeležite javne tribune v sredo, 27. februarja 2019, ob 19. uri v veliki dvorani DZ.

Državni zbor RS javno tribuno organizira v sodelovanju z mladinskimi organizacijami Mladinski svet Slovenije, Študentska organizacija Slovenije, Dijaška organizacija Slovenije, Mladinska mreža MaMa, Sindikat Mladi plus in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Javna tribuna bo potekala na temo »ZAKAJ MLADI NA EVROPSKE VOLITVE?«, kjer bodo mladi razpravljali o pomembnih vprašanjih, povezanih z Evropsko unijo in aktivnim državljanstvom.  

Da bodo razmišljanja in stališča v čim večji meri dosegla državljanke in državljane Slovenije ter druge zainteresirane javnosti, bo javna tribuna medijsko pokrita in v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija tudi predvajana na tretjem parlamentarnem programu ter preko neposrednega prenosa, dostopnega na družbenih medijih.

Vabijo vas, da se udeležite dogodka in prisluhnete stališčem in razmišljanju mladih.  

Prijava je mogoča preko elektronske prijavnice najkasneje do ponedeljka, 25. februarja 2019, do 12. ure. 

Zaradi neposrednega prenosa je zaželjeno, da svoj sedež na balkonu velike dvorane Državnega zbora zasedete najkasneje do 18.50.

Uradno vabilo na dogodek je dostopno na tej povezavi.

Več. 

Vir: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96690

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino