Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Oct. 2021

VABILO NA MREŽENJSKI DOGODEK: »POMANJKANJE KADROV IN DEFICITARNI POKLICI«

e-Študentski Servis skupaj z Združenjem delodajalcev Slovenije (ZDS) in Svetom gorenjskih sindikatov (SGS) organizira mreženjski dogodek v okviru projekta »Regijski center za dostojno delo Ljubljana (RCDDL)«. Dogodek z naslovom »Pomanjkanje kadrov in deficitarni poklici« bo potekal v sredo, 20. 10. 2021, med 9:00 in 11:00 na spletni platformi Zoom

Trg dela se nenehno spreminja, nastajajo novi poklici in svet se premika na delo od doma, epidemija koronavirusa vpliva na razmere, nekateri trendi pa še vedno ostajajo enaki. Delodajalci se še vedno soočajo s pomanjkanjem ustreznih kadrov. Kakšne so napovedi gospodarskih gibanj ter projekcije na trgu dela? Kateri so trenutno deficitarni poklici? Kaj se dogaja na trgu dela in kaj se dogaja s študentskim delom? Katere deficitarne štipendije so razpisane in koliko mladih se odloča zanje? S kakšnimi izzivi se srečujejo delodajalci pri pridobivanju kandidatov?

O vsem tem in še več boste lahko slišali na mreženjskem dogodku z izbranimi gosti: dr. Alenka Kajzer (UMAR), Barbara Vrtačnik (ZRSZ), Maja Gašparovič (JŠRIPS), Anisa Faganelj (AMZS), Žiga Bitenc (Kariera) in Katarina Bremec Slanič (e-ŠS). Uvodoma bodo vabljeni gostje predstavili svoje strokovne vpoglede v tematiko pomanjkanja kadrov in deficitarnih poklicev. Nato bo sledila vodena razprava z gosti ter možnost za vprašanja iz občinstva in diskusijo. Dogodek bo moderirala novinarka Urška Valjavec.

PREDVIDEN PROGRAM DOGODKA:

9:00 – 9:10: Zbiranje in uvodni nagovor moderatorke Urške Valjavec in organizatorja: Vesna Miloševič Zupančič, mag. manag., e-Študentski Servis.

9:10 – 9:50: Predstavitev področja – vabljeni gostje predstavijo svoj vpogled v tematiko:

  • dr. Alenka Kajzer (UMAR), namestnica direktorice Urada za makroekonomske analize in razvoj,
  • Barbara Vrtačnik (ZRSZ), direktorica Zavoda RS za zaposlovanje Območna služba Ljubljana,
  • Maja Gašparovič (JŠRIPS), vodja Oddelka za štipendije in programe Ad futura, Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije,
  • Anisa Faganelj (AMZS d.d.), vodja akademije AMZS in kadrovska managerka leta po izboru SKZ in Planeta GV,
  • Žiga Bitenc (Kariera), direktor Skupine Kariera,
  • Katarina Bremec Slanič (e-ŠS),vodja razvoja kadrov pri e-Študentskem Servisu.

09:55 – 10:40: Okrogla miza vabljenih gostov z moderatorko Urško Valjavec.

10:40 –10:55 Vprašanja udeležencev in razprava.

10:55 –11:00 Zaključne besede organizatorja in konec dogodka.

Dogodek bo potekal prek spleta za Zoom platformi. Obvezna prijava na povezavi.

Povezava do Zoom dogodka.

Vir: e-študentski servis

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

16498

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino