Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

Objavil: Maja Hostnik
V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Apr. 2019

Vabilo na posvet na temo gibanja Ne sovražnemu govoru ob izidu priročnika Zmoremo!

Vabljeni, da se udeležite posveta na temo sovražnega govora med mladimi in načinu preprečevanja le-tega, ki ga v petek, 19. aprila med 10. in 13. uro v prostorih Stare elektrarne na Slomškovi ulici 18 v Ljubljani, organizira Urad RS za mladino.

Namen posveta je s pomočjo javne predstavitve zbornika Zmoremo! mladinskim delavcem in širši javnosti predstaviti načine, kako se soočiti s predsodki, ki so razlog za pojav sovražnega govora. Govorili bodo tudi o tem, kako ponuditi konkretne primere pomoči pri spoprijemanju s sovražnim govorom, ter kako se strpno sporazumevati. Cilj posveta je mlade naučiti pomena strpne demokratične kulture ter ob tem ohranjati njihovo kritično in aktivno državljansko držo.

Več o gibanju »Ne sovražnemu govoru« najdete tu.

Svojo udeležbo potrdite na tega obrazca najkasneje do petka, 12. aprila 2019.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13382

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino