Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Apr. 2019

Vabilo na predstavitev raziskave o mladih v Sloveniji

V sredo, 17. april 2019, ob 16.00 na Igriški ulici 5 v Ljubljani, bo potekala razprava o novi empirični raziskavi o mladih v Sloveniji 2018/2019, ki jo je izvedla fundacija Friedrich Ebert Stiftung. Raziskava se dotika vprašanj, kot so:

  • Kako se mladi v Sloveniji soočajo s stresom in vedno večjo individualizacijo in katere vrednote so zanje pomembne?
  • Kaj si želijo doseči in česa jih je v življenju najbolj strah?
  • Kako mladi preživljajo prosti čas in kolikšno je njihovo zaupanje vladi in Evropskemu parlamentu?
  • In, najpomembneje, ali vidijo svojo prihodnost v tujini ali v Sloveniji?

Reprezentativni vzorec raziskave je obsegal 1000 mladih, starih od 14 do 29 let, ki so jih povprašali o njihovem odnosu, pričakovanjih in skrbeh. To je druga raziskava o mladih, ki jo je v Sloveniji izvedla fundacija Friedrich Ebert Stiftung (prva je bila izvedena leta 2013). Ne opisuje samo tega, kako mladi vidijo svojo prihodnost, ampak podaja tudi predloge o tem, kako jim lahko širša družba pomaga in zanje ustvarja priložnosti v Sloveniji. Podana bo tudi zanimiva regionalna primerjava, ker je raziskava del mednarodnega raziskovalnega projekta o mladih fundacije Friedrich Ebert Stiftung, ki obsega 11 sočasnih raziskav v jugozahodni Evropi: deset nacionalnih raziskav in eno regionalno.

Na dogodku bodo govorili Türkan Karakurt, direktor fundacije Friedrich Ebert Stiftung Zagreb, Peter Lange, prvi sekretar na veleposlaništvu Zvezne republike Nemcije v Ljubljani, Dr. Andrej Naterer, vodja raziskav iz Univerze v Mariboru, dr. Miran Lavric, vodja regionalne raziskave o mladih iz Univerze v Mariboru, dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport, Tea Jarc, predsednica sindikata Mladi plus, Anja Fortuna, predsednica Mladinskega sveta Slovenije, dr. Andrej Naterer, vodja raziskav in dr. Miran Lavric, vodja regionalne raziskave o mladih.

Vljudno vabljeni na prvo predstavitev ključnih ugotovitev Raziskave o mladih v Sloveniji 2018/2019.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

89071

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino