Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Mar. 2022

Vabilo na prvo spletno razpravo v ciklu Mladi za mlade: O medijski svobodi v EU

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji v okviru evropskega leta mladih vabi na prvo od štirih spletnih razprav z naslovom  "Mladi za mlade: o medijski svobodi v EU", ki bo v ponedeljek, 21. marca ob 11. uri v Hiši EU na Dunajski 20 v Ljubljani.

Prisotna bosta:

  • prof. dr. Sandra Bašić Hrvatin, predavateljica na Fakulteti za humanistične študije, Univerza na Primorskem in
  • Jasna Zakonjšek, odvetnica in soustanoviteljica Odvetniške pisarne Zakonjšek.

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji je v letošnjem evropskem letu mladih v sodelovanju s prostovoljcema skupnosti skupajsmo.eu Niko Podakar in Urbanom Lečnikom Spaićem zagnala projekt štirih kratkih seminarjev v ciklu Mladi za mlade. Na prvi razpravi bosta Nika in Urban v družbi uglednih strokovnjakinj predstavila izzive in ukrepe za zaščito medijske svobode v EU.

S strokovnjakinjama za medije in medijsko zakonodajo bosta skušala poiskati odgovore na naslednja vprašanja:

  • Bo nastajajoči evropski akt o svobodi medijev okrepil neodvisnost in pluralnost evropskih medijev?  Kakšno vlogo bo imel evropski akt pri naslavljanju vprašanja financiranja medijev?
  • Kako se bo novi akt EU spoprijel s krčenjem prostora za organizacije civilne družbe in grožnjami novinarjem, ki poročajo o pomembnih zadevah v javnem interesu in so kritični do vidnih članov družbe? Kaj lahko EU naredi v luči vse pogostejše uporabe strateških tožb za onemogočanje udeležbe javnosti kot načina za utišanje in ustrahovanje žrtev?
  • Kako na prihodnost medijev vpliva vzpon internetnih gigantov?
  • Kako bodo na evropsko novinarstvo vplivali ukrepi zoper ruske državne medije Sputnik in RT, ki jih je EU uvedla kot odziv na rusko invazijo Ukrajine?

V živo boste lahko razpravo spremljali preko njihove Facebook strani.

Vir: Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

20369

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino