Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Jun. 2019

Vabilo na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019 v jugovzhodni regiji

Želiš spremeniti načine obveščanja in sodelovanja v lokalnih skupnostih?

Mladi, župani in županje, zaposleni na občinah v jugovzhodni Sloveniji in vsi, ki se ukvarjate z mladino v jugovzhodni Sloveniji, vabljeni na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019  v jugovzhodni regij, ki ga pripravljata Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije v sodelovanju z Občino Semič in mladimi v občini Semič.

Regijski dogodek bo potekal v petek, 28. junija 2019, ob 15.30 v Kulturnem centru Semič, Prosvetna ulica 4, 8333 Semič.

PROGRAM

15.30 UVOD (moderatorka Nina Debevec)
15.35 Uvodni nagovor Anja Fortuna, predsednica MSS
15.40 Pozdravni nagovor – Tin Kampl, direktor URSM
15.45 Nagovor gostitelja – Polona Kambič, županja Občine Semič
15.50 Primeri dobrih praks informiranja in vključevanja mladih (IMP – Nina Bavčar Čargo)
16.10 Predstavitev portala mlad.si (uredništvo mlad.si)
16.25 Prispevek: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino (Ana Pisar Čivčić)
16.45 ODMOR
17.00 OKROGLA MIZA IN DELAVNICA (delavnica z udeleženci in predstavitev rezultatov delavnice, sledi okrogla miza z župani iz regije na temo informiranja mladih in vključevanja v procese odločanja oziroma v povezavi na predstavitve)
18.30 POGOSTITEV

Na regijskem dogodku bo poudarek na informiranju mladih na lokalni in regijski ravni, na komuniciranju z mladimi, na načinih in uporabi komunikacijskih orodji ter vključevanju mladih v procese odločanja na lokalni ter regijski ravni oz. e-participaciji mladih. Predstavljeni bodo primeri dobrih praks vključevanja mladih v procese odločanja, portal mlad.si ter prispevek z naslovom: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino. Na regijskem dogodku bo potekala tudi okrogla miza, na kateri bodo imeli mladi priložnost interaktivno sodelovati in zastaviti vprašanja odločevalcem na temo informiranja in vključevanja mladih v procese odločanja.

Na dogodkih Rastimo skupaj 2019, ki se izvajajo v sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami že peto leto zapored, si organizatorji projekta Rastimo skupaj prizadevajo okrepiti razvoj lokalnih mladinskih politik. Letošnji projekt Rastimo skupaj je osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

38715

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino