Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Jul. 2022

Vabljeni k branju IRDO publikacij

Vljudno vabljeni, da si ogledate zbornik 17. IRDO mednarodne konference »DRUŽBENO ODGOVORNA DRUŽBA 2022: Zeleni, digitalni in vključujoči prehod: kako ga izpeljati?«, ki je potekala virtualno 2. in 3. junija 2022. Do njega lahko dostopate tukaj.

Konferenca je bila 2. konferenca IRDO & Državljanske pobude za Integralno zeleno Slovenijo. Več kot 100 udeležencev in 70 avtorjev s 36 prispevki iz več kot 10 držav je soustvarjalo konferenco, ki je bila del EU Zelenega tedna, ki je trajal od 30. maja do 5. junija 2022. Zeleni teden EU je bil letna priložnost za razpravo o evropski okoljski politiki z oblikovalci politik, vodilnimi okoljevarstveniki in deležniki iz Evrope in izven nje. Letošnja tema se je osredotočala na evropski zeleni dogovor – strategijo EU za trajnostno in transformativno rast za Evropo, gospodarno z viri in podnebno nevtralno Evropo do leta 2050. Več si lahko ogledate tukaj: https://ec.europa.eu/environment/eu-green-week-202

Prav tako ste vabljeni k branju poletne številke revije IRDO MOZAIK, ki jo najdete na naslednji povezavi. Vabijo vas k branju intrevjujev z zanimivimi sogovorniki, kot sta Peter Komatović (direktor in ljubiteljski astrofotograf) ter Marko Novak (strokovnjak za nepremičnine). Izobraževanje o družbeni odgovornosti je nujno, da posamezniki osebno in družbeno odgovorno ravnamo, zato vas vljudno vabimo, da se udeležite številnih aktivnosti pri inštitutu IRDO ali drugje.

Vir: IRDO

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

40304

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino